Voor scholen

Het Young Innovators programma is een innovatief programma voor de bovenbouw havo en vwo dat projectmatig kan worden geïmplementeerd in het reguliere curriculum. Het is gestoeld op een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en maakt gebruik van innovatieve lesmethodes. Als docent of school kun je het binnen een vak laten vallen of implementeren voor een hele jaargang. Is er meer ruimte binnen het lesrooster, behoefte aan verdieping, of interesse in een alternatieve aanpak? Wij denken hier graag in mee.

Scholen

Scholen

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma kan grofweg worden ingedeeld in vier onderdelen:
1. De voorbereiding en docententrainingen
2. De School Innovators lessen
3. De Young Climathon/Hackathon
4. Het Young Changemakers verdiepingstraject

Op de pagina programma beschrijven we kort ieder onderdeel, zodat er een goed beeld ontstaat wat het programma voor jouw school of binnen het vak dat je geeft kan betekenen. Daarnaast denken we graag mee over op maat gemaakte programma’s die aansluiten bij jouw wensen.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma kan grofweg worden ingedeeld in vier onderdelen:
1. De voorbereiding
2. School Innovators
3. Young Climathon

4. Young Changemakers

 

Op de pagina methodiek beschrijven we kort ieder onderdeel zodat u een goed beeld heeft wat het programma voor uw school of binnen het vak dat u geeft kan betekenen. Daarnaast denken we graag mee over custom made programma’s die aansluiten bij uw wensen.

Doe mee aan ons Young Innovators programma en meld je aan

Ik heb interesse

Wanneer vindt het plaats?

Het programma vindt altijd plaats in het voorjaar of in het najaar, omdat we direct samenwerken met het bedrijfsleven en er veel tijd in de voorbereiding van het programma zit. Door alle scholen in dezelfde periode deel te laten nemen, kunnen wij zorgen voor een soepele organisatie met casushouders en laten we waar mogelijk meerdere scholen samenkomen bij één Climathon. Wil je meer weten over de didactische aanpak? Ga dan naar de pagina methodiek.

Mocht je het programma bij jou op school toch op een ander moment willen organiseren dan gaan we graag met je in gesprek. We bieden een verkort programma aan en staan altijd open om de mogelijkheden te bespreken. Op de website van onze opererende stichting Technotrend vind je meer programma’s voor het voortgezet onderwijs.

Het programma in jouw regio?

Kijk bij de regio’s

Wat zijn de kosten?

Om het programma te kunnen uitvoeren vragen wij een bijdrage van jouw school. Daarnaast werven we subsidies om de programma kosten te dekken. Indien jouw school voor het eerst meedoet, ligt het standaardtarief iets hoger vanwege de intensievere begeleiding.

Kosten: €1500,- per deelnemende school *

Indien je een verkort programma of het programma in een andere taal wilt volgen, neem dan contact met ons op. Heeft jouw school minder financiële draagkracht? Dan kijken wij graag met je mee naar eventuele andere mogelijkheden.

*E komt €10,-per deelnemende leerling bovenop de standaard kosten per school.

Meld je aan

Wat zijn de kosten?

Doordat wij veelal afhankelijk zijn van subsidies is het helaas niet mogelijk om het programma geheel gratis aan te bieden. Wij vragen daarom voor iedere school om een bijdrage. Indien uw school voor het eerst meedoet, ligt het standaardtarief iets hoger vanwege de intensievere begeleiding en maakt u gebruik van het introductietarief.

Introductietarief €1500,-
Standaardtarief €1000,-

*Daarboven komt een bedrag van €10,- per

deelnemende leerling.

Meld je aan

We denken veel na over nieuwe ideeën en zijn creatief bezig. Systeem denken is toch wel anders, want je leert wat verschillende dingen met elkaar te maken hebben. Het probleem gaat veel verder door, dat verwacht je van te voren niet.

(Jorit en Lucas – HAVO – Griftland college)

“Door het werken met een organisatie voelen we ons betrokken, omdat we aan een oplossing werken waar ze echt iets aan hebben. Je doet het niet alleen voor een cijfer, maar ook om echt iets bij te dragen.”

(Corine – HAVO – Griftland college)

De Young Climathon is een leuke en leerzame dag, even out of the box en niet uit het boek.

(Erwin – Docent Biologie – Pierson College)