Dit is onze visie

Wij zien een toekomst waarin jongeren het handelingsperspectief en de vaardigheden hebben om complexe duurzaamheidsuitdagingen op te lossen. Een wereld waarin jongeren voelen dat ze een stem en invloed hebben, opbloeiend uit een generatief onderwijssysteem dat de ruimte biedt voor een creatieve en ontdekkende manier van onderwijs. Zodat ze via deze weg vanuit vrijheid en autonomie kunnen bijdragen aan een gelijkwaardige en duurzame samenleving.

Over ons

Over ons

Dit is onze missie

Wij geloven dat een gelijkwaardige en duurzame samenleving alleen kan ontstaan door een collectief creatieproces. Bij het bouwen aan deze samenleving van morgen is de stem van jongeren onmisbaar en het onderwijs de basis om dit geluid te ontwikkelen. Met het Young Innovators programma onderwijzen we, samen met de maatschappij, jongeren in duurzaamheid en systeemdenken, zodat zij mee kunnen bouwen aan hun toekomst.

Meet the team!

Floris – projectmedewerker

“Als student Global sustainability science met een minor in onderwijswetenschappen kom ik al mijn interesses tegen bij Technotrend. Achteraf twijfel ik of ik niet liever een bachelor onderwijswetenschappen met een duurzame minor had willen doen, desalniettemin vind ik mijn draai in een combinatie van beide. Ik geloof in de potentie van het onderwijs om een positieve impact te maken. Het onderwijs is in mijn ogen de plek om de maatschappij van morgen te bereiken en te vormen. Ik vraag me met regelmaat af wat aandacht voor duurzaamheid tijdens mijn jaren in het voortgezet onderwijs voor mij had betekend. Met 22 jaren op de teller hoop ik er nog veel te mogen bijdragen aan duurzaamheid in het onderwijs. Daarnaast hoop ik nog jaren te mogen slijten op het voetbalveld, dat is voor mij namelijk de plek om even te ontspannen.”

Martin

Martin – projectcoördinator

“Heb je je ooit afgevraagd hoe we de energie en creativiteit van jongeren kunnen inzetten voor een betere wereld? Na mijn master in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken wist ik het zeker: dit is waar mijn hart ligt. De afgelopen drie jaar heb ik met passie bijgedragen aan het Young Innovators programma. Hier combineren we onderwijs en duurzaamheid om jongeren een actieve rol te geven in de transitie naar een duurzamere samenleving. Als ik niet aan het werk ben bij Stichting Technotrend, schiet ik hoops op het basketbalveld. Samenwerking is de sleutel, zowel op het veld als in ons werk. Laten we samen ontdekken hoe we jongeren kunnen empoweren om de wereldwijde uitdagingen aan te gaan. Stuur me een mailtje en laten we de dialoog starten!”

Wil je ook bij ons komen werken?

Neem contact op

Laura – projectcoördinator

“Mijn studie-achtergrond ligt bij milieu-maatschappijwetenschappen. Breed kijken naar oplossingen voor uitdagingen en het stimuleren van regeneratie van onze systemen is key: er is niet één antwoord of manier die alles oplost, maar juist een combinatie van perspectieven brengt de meeste vooruitgang. De combinatie van onderwijs en maatschappelijke organisaties en bedrijven creëert een vruchtbare bodem voor het ontwikkelen van out-of-the-box oplossingen, waarbij een win-win-win situatie ontstaat: jongeren ervaren handelingsperspectief rondom grote maatschappelijke problemen; organisaties en bedrijven krijgen waardevolle input van toekomstige generaties, die buiten de gebaande paden gaat; en de maatschappij trekt profijt uit deze samenwerkingen door de innovatieve ideeën die ontstaan. Ik ben heel blij om hieraan bij te dragen met mijn werk voor het Young Innovators team. Wanneer ik niet werk ben ik graag aan het sporten, bezig met paarden en ontdek ik graag de mooiste plekjes van Utrecht.”

vacature – projectmedewerker

We hebben een vacature voor een projectmedewerker. Solliciteer met motivatie en CV naar projectcoördinator Laura Wolf.

Be the change you want to see

Stichting Technotrend

Het Young Innovators programma opereert vanuit Stichting Technotrend in Utrecht.

Stichting Technotrend werkt samen met meerdere instanties om een duurzame samenleving te realiseren. Al dan niet in samenwerking met andere organisaties verzorgt de stichting programma’s, projecten en workshops voor leerlingen van basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en kinderen in BSO. Hierin maken leerlingen kennis met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een duurzame samenleving. Programma’s worden zowel in samenspraak met stakeholders, als opzichzelfstaand ontwikkeld. Stichting Technotrend is een non-profit organisatie met een maatschappelijke doelstelling. De Belastingdienst heeft de stichting erkend als ANBI.

Neem contact op