Dit is onze visie

Wij zien een toekomst waarin jongeren het handelingsperspectief en de vaardigheden hebben om complexe duurzaamheidsuitdagingen op te lossen. Een wereld waarin jongeren voelen dat ze een stem en invloed hebben, opbloeiend uit een generatief onderwijssysteem dat de ruimte biedt voor een creatieve en ontdekkende manier van onderwijs. Zodat ze via deze weg vanuit vrijheid en autonomie kunnen bijdrage aan een gelijkwaardige en duurzame samenleving.

Over ons

Over ons

Dit is onze missie

Wij geloven dat een gelijkwaardige en duurzame samenleving alleen kan ontstaan door een collectief creatieproces. Bij het bouwen aan deze samenleving van morgen is de stem van jongeren onmisbaar en het onderwijs de basis om dit geluid te ontwikkelen. Met het Young Innovators programma onderwijzen we, samen met de maatschappij, jongeren in duurzaamheid en systeemdenken, zodat zij mee kunnen bouwen aan hun toekomst.

Meet the team!

Floris – projectmedewerker

“Als student Global sustainability science met een minor in onderwijswetenschappen kom ik al mijn interesses tegen bij Technotrend. Achteraf twijfel ik of ik niet liever een bachelor onderwijswetenschappen met een duurzame minor had willen doen, desalniettemin vind ik mijn draai in een combinatie van beide. Ik geloof in de potentie van het onderwijs om een positieve impact te maken. Het onderwijs is in mijn ogen de plek om de maatschappij van morgen te bereiken en te vormen. Ik vraag me met regelmaat af wat aandacht voor duurzaamheid tijdens mijn jaren in het voortgezet onderwijs voor mij had betekend. Met 22 jaren op de teller hoop ik er nog veel te mogen bijdragen aan duurzaamheid in het onderwijs. Daarnaast hoop ik nog jaren te mogen slijten op het voetbalveld, dat is voor mij namelijk de plek om even te ontspannen.”

Thijs – projectcoördinator

“Op het moment van schrijven, nog 26 winters jong en afgelopen zomer afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende mijn Bachelors en master heb ik me met verscheidene duurzaamheidsthema’s beziggehouden. Tijdens mijn MSc thesis heb ik gekeken hoe het concept van duurzaamheid en de gerelateerde competenties geïntegreerd werden binnen het nieuwe curriculum ten opzichte van het oude curriculum. Om genoeg data hiervoor te verzamelen ben aangesloten als stagiair bij het Young innovators team van Stichting Technotrend.

Na genoeg ervaring op te doen door middel van de eerste STT-YI stage, ben ik nu als regio coördinator van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland werkzaam. Verder ondersteun ik Martin bij de YETI werkzaamheden en pak hier en daar wat kleinere projecten op.

In mijn vrije tijd ben ik veel op de hockeyvelden te vinden, omdat ik daar trainer ben. “

Wil je ook bij ons komen werken?

Neem contact op

Martin – projectcoördinator

“Na mijn master in Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken ging ik op zoek naar een plek waar ik mijn passie voor onderwijs kon inzetten. Ik geloof dat de urgente vraagstukken van onze tijd om een systemische blik en de energie en creativiteit van jongeren vragen. Ik word enthousiast van mijn werk bij het Young Innovators programma, omdat ik hier bijdraag aan onderwijs dat jongeren een plek geeft binnen de transitie naar een duurzame samenleving. Ik vind het geweldig wanneer je ziet dat er iets klikt bij een leerling en in de samenwerking met casushouders vind ik het cruciaal om te zoeken naar win-win situaties. In mijn vrije tijd werk ik aan de podcast, Saving Democracy 101, waarin ik in gesprek ga met experts over democratisch onderwijs om complexe vraagstukken behapbaar te maken.”

Jelle – projectmedewerker

“Het Young Innovators programma leert leerlingen dat we duurzaamheidsvraagstukken samen in de hand hebben en voornamelijk samen moeten oplossen. Na mijn lesbevoegdheid te hebben gehaald merkte ik dat deze vraagstukken niet uit de boeken wordt opgelost. Binnen het YI programma kan ik nu mijn passie voor educatie en duurzaamheid kwijt. Het mooiste vind ik dat leerlingen zich niet alleen bewust worden van klimaatvraagstukken, maar dat zij ook de handvatten krijgen om hiernaar te handelen. Samen met docenten en het bedrijfsleven zorgen we ervoor dat de nieuwe generatie klaar is voor de toekomst. In mijn vrije tijd ben ik veel op het strand te vinden waar ik het liefst de hele dag in de golven lig, of vind je mij in mijn schuur waar ik kapotte surfboards voor van vrienden nieuw leven inblaas. ”

Be the change you want to see

Stichting Technotrend

Het Young Innovators programma opereert vanuit Stichting Technotrend in Utrecht.

Stichting Technotrend werkt samen met meerdere instanties om een duurzame samenleving te realiseren. Al dan niet in samenwerking met andere organisaties verzorgt de stichting programma’s, projecten en workshops voor leerlingen van basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en kinderen in BSO. Hierin maken leerlingen kennis met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een duurzame samenleving. Programma’s worden zowel in samenspraak met stakeholders, als opzichzelfstaand ontwikkeld. Stichting Technotrend is een non-profit organisatie met een maatschappelijke doelstelling. De Belastingdienst heeft de stichting erkend als ANBI.

Neem contact op