Voor organisaties

Het Young Innovators programma is een verbindende schakel tussen organisaties, ngo’s, lokale overheden en het voortgezet onderwijs. Wij faciliteren een innovatief programma waarin we jongeren kennis laten maken met duurzaamheidsuitdagingen en systemische innovatie. Dit doen we door middel van het vormen van actuele duurzaamheidcasussen met jullie organisatie, met een heldere videoboodschap en casusbeschrijving. Door middel van verschillende methodieken analyseren leerlingen de casussen, onderzoeken oplossingen en pitchen hun idee aan jullie organisatie.

Organisaties

Organisaties

Waarom is het Young Innovators programma relevant voor jullie organisatie?

Door de verbinding te leggen met jongeren wordt de deur tot een ander perspectief geopend, de kijk van een andere generatie op jullie vraagstuk en organisatie. Dit zorgt voor unieke oplossingen en daagt jullie huidige denkpatronen uit tot verandering.

Daarnaast draagt jullie organisatie bij aan het onderwijzen van jongeren op het gebied van duurzaamheid. Het geeft hen een positief, hoopvol en rijk beeld op huidige en toekomstige uitdagingen. Door de jongeren te laten kennismaken met actuele vraagstukken raken ze geïnspireerd en geïnteresseerd in de toekomst van onze samenleving, een belangrijke stap richting goed (wereld)burgerschap. Daarnaast weerspiegelt jullie maatschappelijke betrokkenheid bij het programma zich ook positief op het imago van jullie organisatie.

Waarom is het Young Innovators programma relevant voor uw organisatie?

Door de verbinding te leggen met jongeren opent u de deur tot een ander perspectief, de kijk van een andere generatie op uw vraagstuk en organisatie. Dit zorgt voor unieke oplossingen en daagt uw huidige denkpatronen uit tot verandering.

Daarnaast draagt uw organisatie bij aan het onderwijzen van jongeren op het gebied van duurzaamheid. Het geeft hen een positief, hoopvol en rijk beeld op huidige en toekomstige uitdagingen. Door de jongeren te laten kennismaken met actuele vraagstukken raken ze geïnspireerd en geïnteresseerd in de toekomst van onze samenleving, een belangrijke stap richting burgerschap. En deze bijdrage weerspiegelt zich ook positief de maatschappelijke rol van uw organisatie.

Deze organisaties gingen jullie voor….

Wat wordt er van jullie organisatie verwacht?

Als casushouder breng je een actueel vraagstuk in waar leerlingen uit de bovenbouw havo en/of vwo tijdens het Young Innovators programma (in het voorjaar of in het najaar) mee aan de slag gaan. Als jouw organisatie wil deelnemen aan het programma wordt er minimaal de volgende tijdsinvestering verwacht:

1. Ongeveer vier uur tijdsinvestering voor het bedenken van een vraagstuk en het opnemen van een casusvideo

2. Jullie organisatie is tenminste één dag aanwezig bij een Young Climathon met minimaal één en bij voorkeur twee personen van de organisatie.

3. In overleg begeleiden jullie leerlingen in het Young Changemakers traject.

Voor meer informatie over de inhoudelijke programma onderdelen verwijzen we graag door naar de programma pagina.

Heb je al een urgent vraagstuk bedacht of een andere vraag over het programma? Neem dan contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden?

Ik heb interesse

Tijdens de Climathon zijn we echt benieuwd hoe de leerlingen ons ook kunnen prikkelen tot nieuwe ideeën en oplossingen waar wij nog niet zelf aan gedacht hebben.

(Jelle – projectontwikkelaar Holistic development – Common Woods)

Als onze oplossing wordt gebruikt is het wel gewoon vet, want dan weet je dat het goed hebt gedaan.

(Jorit en Lucas – HAVO – Griftland college)

“Door het werken met een organisatie voelen we ons betrokken, omdat we aan een oplossing werken waar ze echt iets aan hebben. Je doet het niet alleen voor een cijfer, maar ook om echt iets bij te dragen.”

(Corine – HAVO – Griftland college)