26 juni 2024 – 120 leerlingen uit VWO 4 van het MollerJuvenaat in Bergen op Zoom werkten vandaag samen met voedselpioniers aan de eiwittransitie! Op deze warme dag waren de 120 leerlingen uitgenodigd op hét centrum voor voedselinnovatie van de Zuidwestelijke Delta: Delta Agrifood Business (DAB). Drie bedrijven die actief zijn in de eiwittransitie sector werkten vandaag samen met de leerlingen, die meedachten over oplossingen voor de uitdagingen waar zij voor staan.

Twee leerlingen presenteren hun canvas over hun oplossing voor de eiwittransitie

Casussen

Voor AlgaeHolland testten de leerlingen de bedachte vleesvervangers in de keuken en het kwam vandaag goed uit dat je van het vegan eiwitpoeder van Cosun Protein heerlijk roomijs kan maken! Ook de leerlingen die voor Protix aan de slag gingen kwamen met nieuwe ideeën, zoals een receptenboek om het eten van insecten in Nederland populair te maken. Bart Jaartsveld en Dries Das van Avans Hogeschool deelden hun business innovation-skills.

 

 

Toekomst

De komende jaren willen we de samenwerking met DAB verder uitbreiden. Zo kunnen we nog meer leerlingen uit de Zuidwestelijke Delta en West-Brabant in contact brengen met de innovatieve plantbased food pioniers van de toekomst en jongeren laten ervaren dat zij zélf kunnen bijdragen aan hun eigen duurzame toekomst.

Doet jouw school (VO/HO) ook mee? Let’s make it work!

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt om ook jouw leerlingen of studenten een Young Innovators programma te bieden: klik hier om te mailen naar het Young Innovators team.

Partners

We bedanken alle deelnemers, partners en medewerkers voor hun inzet: Anja Hessels, Gemeente Bergen op Zoom, Ronald de Vos, Marlies Geerts, Maarten Peters, Rob van Pul, Vincent Kil, Sjoerd Bos, Ingrid Oomen-Peeters, Sandra Kapetijn, alle docenten en leerlingen van het MollerJuvenaat en de collega’s van Stichting Technotrend: Patrick van der Hofstad, Martin van Pul, Laura Wolf, Marjolein Pijper, Floris de Boer en Leonie Kooloos.

Dit project geeft vorm aan het thema Duurzaam Voedsel en Eiwittransitie.