mei 2024 – In Nieuwegein zijn 50 leerlingen van het Anna van Rijn College in april bezig geweest met een inspirerend project om hun buurten te vergroenen en bewoners actief te betrekken bij klimaatadaptatie.

Veel mensen betegelen hun tuin of hebben veel gras dat voor weinig biodiversiteit en wateropslag zorgt. De leerlingen hebben nagedacht hoe ze ervoor kunnen zorgen dat meer buurtbewoners hun tuin vergroenen.

still uit aftermovie Anna van RijnBekijk onze after-movie om te zien hoe de leerlingen dit hebben aangepakt!

Deze Young Climathon laat prachtig zien hoe samenwerking tussen jongeren, scholen en lokale overheden kan bijdragen aan klimaatbewustzijn en praktische oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in de gemeenschap.

YETI

Het project is een uitvoering van ons Young Innovators programma. Het maakt deel uit van het YETI-project, dat tot doel heeft om tools te ontwikkelen waarmee we jongeren helpen burgers te betrekken bij duurzaamheidsuitdagingen.

Partners

In dit project hebben we samengewerkt met medewerkers van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de Gemeente Nieuwegein.  logo Erasmus+

logo HDSR