Duurzaamheid is helemaal in de mode. En Young Innovators geeft  jonge innovators de kans om te brainstormen en prachtige oplossingen te bedenken voor de mode-industrie, specifiek als het gaat om duurzaamheid en hergebruik van kleding.

Waar gaat dat Young Innovators-programma over?

Wat is dat Young Innovators-programma precies? Nou, het is eigenlijk een plek waar onder andere jonge creatievelingen kunnen nadenken over hoe we de mode-industrie milieuvriendelijker kunnen maken. Ze bedenken nieuwe ideeën zoals het recyclen van oude kleren, het maken van super trendy dingen van versleten stukken, of gewoon het ontwerpen van kleding die langer meegaat en minder snel wordt weggegooid.

Waarom is dat belangrijk?

Nou, ten eerste is het goed voor onze planeet. De mode-industrie is een grote vervuiler en slurpt enorm veel water op. Dus als we slimmere manieren kunnen bedenken om met kleding om te gaan, helpen we het milieu.

Maar het is niet alleen goed voor Moeder Aarde. Het kan ook goed zijn voor de economie. We praten hier over nieuwe bedrijfsideeën en banen. Mensen kunnen nieuwe bedrijven starten die draaien om hergebruik en recyclen van kleding. Dat betekent meer werkgelegenheid en meer kansen voor jonge ondernemers.

Jij kunt het verschil maken!

Dit is niet alleen iets voor grote bedrijven of overheden. Jij, als consument, kunt ook een rol spelen. Je kunt tweedehands kleding kopen, je kleren langer dragen en recyclen. Als we allemaal een beetje bewuster zijn van hoe we met onze kleding omgaan, kunnen we samen de mode-industrie groener maken.