Op 7 juli 2023 vond onze inspirerende Climathon plaats, waar we ons vol enthousiasme hebben gericht op de verduurzaming van de voedselindustrie. Binnen dit hoofdthema werkten de VWO 4 leerlingen van het Mollerjuvenaat aan creatieve oplossingen voor drie boeiende subthema’s. Een dag vol innovatie en samenwerking! 

Voor deze speciale gelegenheid kozen we een unieke locatie: het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom, een passende plek voor de uitdagingen die voor ons lagen. Hier werden de drie subthema’s – ‘eiwittransitie’, ‘food innovation’ en ’total use’ – gekoppeld aan de organisaties Cosun, Algea-Holland en Stabican, respectievelijk. Een prachtige gelegenheid om de kennis en creativiteit van onze leerlingen te laten schitteren.

Met trots kunnen we zeggen dat onze leerlingen uitstekend voorbereid waren op deze uitdaging. Dit was mede te danken aan boeiende schoolinnovator lessen en een inspirerende masterclass van niemand minder dan Rob van Pull. De workshops die voor hen in het verschiet lagen, werden met groot enthousiasme omarmd!

Het resultaat van hun inspanningen was werkelijk verbluffend! Er ontstond een brede waaier aan innovatieve oplossingen. Eén opvallend idee was de creatieve soep-proeverij waarmee alternatieve eiwitten werden gepromoot. Door vier verschillende soepen te maken met diverse soorten algen, konden deelnemers op subtiele maar smaakvolle wijze het verschil proeven. Een briljant concept dat de toekomst van voedselproductie in een nieuw daglicht plaatst!

Maar dit was slechts het begin van de stroom aan innovatieve ideeën. Gedurende de dag werden talloze waardevolle concepten gegenereerd om de duurzaamheid van voedselproductie te verbeteren. Samen toonden onze jonge innovators hun vastberadenheid om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen.

Deze leerzame dag mag met recht een groot succes genoemd worden, en dat geldt voor iedereen die erbij betrokken was. We zijn enorm trots op de betrokkenheid en creativiteit van de leerlingen en willen ook onze partners bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan dit evenement.

Samen blijven we streven naar een duurzame toekomst in de voedselindustrie, gedreven door de schitterende ideeën van onze jonge innovators!