Bijna 60% van de jongeren maakt zich zorgen over klimaatverandering. Ze voelen zich verdrietig en boos, maar ook machteloos en hulpeloos. Het Young Innovators-programma biedt hen een handelingsperspectief en handvatten om zich in te zetten voor voor een betere wereld.

Leerlingen bij jou in de klas kunnen aan de slag met challenges uit het echte bedrijfsleven! Samen met gemeente, provincies en bedrijven buigen ze zich over vraagstukken rond extreme weersomstandigheden, circulariteit binnen de stad, opschaling van voedselproductie en mobiliteit in duurzame wijken. Om er maar een paar te noemen…

In onze workshop op de Onderwijsdag maak je in 50 minuten zelf kennis met de Young Innovators-aanpak. Je gaat aan de slag met de materialen waarmee leerlingen ook werken. En we laten zien hoe aardrijkskundige vaardigheden aan bod komen. Hoe is schaalverandering relevant om problemen te begrijpen? Waarom is het belangrijk problemen vanuit verschillende dimensies aan te vliegen? Door zelf te ervaren hoe systeemdenken en werken met challenges helpt bij burgerschapsvorming van leerlingen, hopen we jullie enthousiast te maken voor deze aanpak.

Tot slot schetsen we hoe het complete Young Innovators-programma eruit ziet en geven we we je extra informatie die nodig is om het programma te begrijpen. Heb je daarna nog vragen of ben je benieuwd hoe Young Innovators bij jou op school toegepast kan worden? Dan kletsen we in de pauze verder!

Via deze link kun je je schrijven