Onze stagiair Thijs is momenteel bezig met zijn afstudeeronderzoek voor zijn Master Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Utrecht. Zijn thesis gaat over in hoeverre duurzaamheid en de daaraan gerelateerde competenties in het nieuwe curriculum geïntegreerd is.  

Voor zijn onderzoek is hij op zoek naar beleidsmakers en experts op het gebied van curriculumontwikkeling en ideaal gezien hebben meegewerkt aan het nieuwe curriculum. Ben jij of ken jij iemand die hieraan heeft meegewerkt en het leuk vindt om eventuele een kort interview te hebben, laat het ons dan weten!  

Naast de interviews is Thijs ook op zoek naar middelbare school leraren die kort de tijd willen nemen om zijn survey om de ervaringen van leraren in kaart te brengen omtrent duurzaamheidscompetenties. De survey bestaat uit 12 multiplechoice vragen.

“Wat vaak het geval is met sociale veranderingen, zoals een curriculum herziening, is de discrepantie tussen de visie en de praktische mogelijkheden. Deze discrepantie wil ik in kaart brengen door een goed beeld te schetsen van de intentie van de herzieningen in vergelijking met de ervaringen omtrent praktische aanpassingen van de leraren.” – Thijs

Link naar de survey: Enquête: integratie duurzaamheid

Namens Thijs en het Young Innovators team: heel erg bedankt!