In november hebben wij op acht scholen Young Climathons gehouden. We waren aanwezig op de Spieringshoek in Schiedam, bij het Bonhoeffer College in Castricum, Fons Vitea en de Bredero Mavo in Amsterdam, het CLZ in Zeist, het Griftland College in Soest, bij de Breul in Zeist en bij UniC in Utrecht.

De leerlingen hebben nagedacht over het afvangen van reststromen voor Common Woods, over duurzame marketing met Permanent Clothing, het effici├źnter verzamelen van oude kleding met Sympany, nieuwe concepten voor de Kringloop Zeist, over mobiliteit voor de KNVB en met Fungi Factory is er nagedacht over duurzame compost van koffiedik.

Ons team heeft veel inspirerende idee├źn gehoord. Bijvoorbeeld die voor Sympany, waarvoor de leerlingen oplossingen bedachten als statiegeld en frissere tweedehands winkels. Lees er meer over. Enkele leerlingenteams zijn in december doorgegaan met het Young Changemakers traject om hun oplossingen verder uit te werken, samen met de deelnemende organisaties.