Regio
Noord-Brabant

Regio Noord-Brabant

In de regio Noord-Brabant zijn wij in 2021 gestart en in een korte periode is er een divers ecosysteem opgebouwd. Binnen de regio Noord-Brabant hebben wij onder andere nauw samengewerkt met de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Bij voorgaande projecten hebben leerlingen meegedacht aan het versnellen van de energietransitie binnen hun wijk. In de zomer van 2023 hebben we in samenwerking met Delta Agrifood Business en drie innovatieve bedrijven uit de regio een challenge opgezet rondom de eiwittransitie. Een groot thema binnen deze regio is om een groene revolutie te starten in steden, en daarmee het leven in de stad gezonder en leefbaarder te maken.

Wij werken samen met grote organisaties als de GGD om jongeren te betrekken in dit soort vraagstukken. Dit doen we door bijvoorbeeld een uitdaging uit te kiezen die voor de leerlingen dicht bij huis ligt, zoals het schoolplein klimaatadaptiever maken.

Onze ambitie is om het thema over inclusieve en regeneratieve landbouw binnen de regio Noord-Brabant verder te gaan onderzoeken. Verder werken we samen met de Groene Plaatsmakers om te kijken hoe we een blijvend netwerk kunnen opbouwen met jongeren die in de lokale context meedenken aan specifieke vraagstukken.

Meedoen aan het Young Innovators programma is een unieke kans om uitdagingen van het bedrijfsleven door de ogen van een jongere generatie te zien. Tegelijkertijd laat u de leerlingen een blik werpen op een urgente en actuele duurzame uitdaging.

Door het programma krijgen docenten de tools en eigenaarschap om op een systemische manier duurzaamheid in hun eigen lessen te integreren.

Interesse? Neem contact op met Laura.

Regiocoördinator.
laura.wolf@stichtingtechnotrend.nl

We denken veel na over nieuwe ideeën en zijn creatief bezig. Systeem denken is toch wel anders, want je leert wat verschillende dingen met elkaar te maken hebben. Het probleem gaat veel verder door, dat verwacht je van te voren niet.

(Jorit en Lucas – HAVO – Griftland college)

De Young Climathon is een leuke en leerzame dag, even out of the box en niet uit het boek.

(Erwin – Docent Biologie – Pierson College)

“Door het werken met een organisatie voelen we ons betrokken, omdat we aan een oplossing werken waar ze echt iets aan hebben. Je doet het niet alleen voor een cijfer, maar ook om echt iets bij te dragen.”

(Corine – HAVO – Griftland college)